L’ONU investigarà els crims del franquisme

Un grup de treball visitarà Espanya per resoldre casos de desaparicions.

Les associacions i les famílies de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme tenen dipositades les seves esperances en les institucions estrangeres per avançar en la restitució de la memòria. A hores d’ara,dos procediments paral·lels des de fora d’Espanya estan abordant la qüestió: un procés judicial obert a l’Argentina i una vista del Grup de Treball de Desaparicions Forçades o Involuntàries de l’Alt Comissionat pels Drets Humans de les Nacions Unides (ONU). Enguany, aquest grup visitarà dos països per mirar de resoldre casos concrets de desaparicions: Líbia (que surt de 42 anys de dictadura de Gadafi) i Espanya. Les associacions estan esperançades. Manel Perona, de l’Associació per a la recuperació de la memòria històrica ho resumeix: “A l’ONU sí que li hauran de respondre, no poden donar-li allargues com als familiars. I si volen sortir per la tangent, quedaran en evidència”…

Vet aquí la notícia publicada hui:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s